Bilvårdsguide

HUR TVÄTTAR JAG FÄLGAR?

Fälgrengöring som blir lila vid reaktion med flygrost och bromsdamm

För att få fälgar rena riktigt på djupet använder vi två produkter från vår serie Signature's edition. Spraya först på vår flygrostlösare Iron Remover och låt verka några minuter tills en härligt lila reaktion bildas. Spraya sedan på vår alkaliska avfettning Pre-Wash utspädd med ca 10% medel och resten vatten. Låt verka några minuter samtidigt som du arbetar in medlen med en borste. Spola av. Nu har bromsdamm, flygrost och all annan organisk smuts lösts upp riktigt på djupet. Resultatet är fälgar med riktig lyster.

HUR TVÄTTAR JAG GUMMIMATTOR OCH DÄCKSIDOR?

Alkalisk avfettning som effektivt rengör gummimattorFör att tvätta gummimattor och däcksidor och få de som nya, använd vår superkoncentrerade alkaliska avfettning Pre-Wash utspädd förslagsvis med 10% medel och resten vatten. Spraya på och låt verka några minuter. Arbeta gärna in medlet med en borste och spola av med vatten. Nu är gummit sådär härligt svart och rent igen!

HUR GÖR JAG EN KOMPLETT UTVÄNDIG TVÄTT?

Superskummande bilschampo utan vax

1 Förtvätt Spraya hela bilen med vår alkaliska avfettning Pre-Wash utspädd med 5-20% medel beroende på smutshetsgrad. Låt verka ca 5 min och spola av bilen nedifrån och upp.

2 Flygrost Spraya hela bilen med vår flygrostlösare Iron Remover för att lösa upp bromsdamm och järnpartiklar från ex. dubbdäck som har bränts fast i lacken och som på sikt orsakar rostskador. Låt verka ca 5 min och spola av.

3 Schampo Häll i ca 15 ml av vårt superkoncentrerade Shampoo i en hink och fluffa upp med vatten. Schamponera hela bilen uppifrån och ned i raka drag. Spola av.

HUR SKYDDAR JAG SNABBT & ENKELT LACKEN EFTER TVÄTT?

Keramisk lackskydd som duchas på blöt bil och spolas av

Medan bilen fortfarande är blöt, spraya på vår keramiska snabbförsegling Wet-Coat med 2-3 spray per panel. Spola omedelbart av med högt vattentryck. För bästa resultat, torka bilen med en torkduk. Du har nu en skyddad lack med vattenavrinning, djup glans och en smutsavstötande barriär.

VARFÖR FÖRTVÄTT/AVFETTNING?

Rengöring av däcksidor och vit rand

Att göra en förtvätt - dvs spraya på Pre-Wash, låta verka och spola av - är bland det viktigaste steget för att uppnå allra bäst slutresultat. Avfettningen löser den riktigt hårda smutsen som schampot eventuellt inte klarar av. Samtidigt säkerställs att så mycket smuts som möjligt har avlägsnats innan man mekaniskt vidrör lacken, vilket eliminerar risken för tvättrepor.

VAD ÄR FLYGROST? 

Flygrostborttagre som blir lila vid reaktion och kan användas för tvätt at husbil, husvagn och båtFlygrost är små metallpartiklar som framförallt lösgörs från bromsar och dubbdäck, både från din egen bil men också från andras. När partiklarna landar på lack och fälg är de glödheta och bränner sig fast. Efter en tids kontakt med vatten sker en korrosion och i värsta fall uppstår rostskador i lacken. För att få bort flygrost används vår Iron Remover som mycket kraftfullt löser all form av flygrost och bildar en lila färg vid reaktion. Det är viktigt att regelbundet använda en flygrostborttagare då flygrost endast kan avlägsnas med en dedikerad flygrostlösare.
 

HUR TVÄTTAR JAG HUSBIL, HUSVAGN & BÅT?

Det har tidigare varit svårt att tvätta fritidsfordon eftersom de kan ha rejält ingrodd smuts som exempelvis alger & mossa, samtidigt som fogar och lim inte får lösas upp med fel medel. Med vår alkaliska avfettning Pre-Wash får du effektivt bort all hårt ingrodd organisk smuts - och den påverkar ej fogar och lim. Vi rekommenderar att spraya på en blandning med 5% medel och resten vatten. Låt verka och gå på med en borste. Spola av. För ett skinanade resultat, avsluta med vårt Schampo.

HUR FÅR JAG BORT FLUGOR I FRONTEN?

Flugor i fronten avlägsnas snabbt och effektivt med vår Pre-Wash. Spraya på en blandning med ca 10% medel, låt verka några minuter och spola av!